“Blaoskoppen: LEEF!”

Amphion Doetinchem – Op zaterdag 13 januari hebben De Blaoskoppen, de jeugdafdeling van carnavalsvereniging De Umdraeyers, de 36ste Jeugdprinses gepresenteerd.

In een wervelende presentatie act werd Zoë Weijers door een stel astronauten begeleid naar het podium in de Amphion. Carnaval is bij Prinses Zoë de 1ste met de paplepel ingegoten. Haar carrière als carnavalist is begonnen bij Carnavalsgroep de Snuutjes en vanaf haar 4de levensjaar danst deze dame al bij de Dansgarde van de Blaoskoppen. Voorbereiding op de functie als Hoogheid heeft Prinses Zoë kunnen afkijken bij haar vader, Ilja Weijers, die in 2013 Prins van de Umdraeyers en tevens Stadsprins van Leutekum was.

Prinses Zoë heeft als motto: Blaoskoppen; LEEF!! En dat gaat deze dame zeker doen met als punt uit de proclamatie: “lachen, gieren, hossen en keten, dit 36ste jaar van de Blaoskoppen gaan we nooit vergeten!” In haar Proclamatie staat voornamelijk het samen beleven van een mooi feest centraal .

Dit carnaval wordt Prinses Zoë bijgestaan door haar Adjudanten Lorenzo en Thijs. De Pages zijn haar danscollega’s van de Dansgarde Evy en Rose.
Als hoofd act was er een optreden van de Gebroeders Ko die onlangs hun carnavalskraker: “De dochter van de groenteboer” hebben gelanceerd. Verder waren er diverse optredens van Dansgardes, presentatie club en de Alles Went Band.

Naast een volle zaal waren ook afvaardigingen van de Zusterverenigingen De Lollige Snuiters (Wehl), de Snuutjes vanuit Dichteren en de Umdraeyers aanwezig­