Mimi Cracks

De Mimi Cracks is einde jaren 80 ontstaan om een grote groep leden niet tussen wal en schip te laten vallen. Als je 12 of 13 bent, kan je jezelf zomaar te oud voelen voor een plek in de Raad van Elf of Dansgarde. Maar de Umdraeyers zijn een vereniging voor volwassenen: probleem, want wat doe je dan in die tussentijd? Juist: dansen bij de Mimi Cracks. Toen ze begonnen rond 1988 was de naam iets anders: de Mini Cracks. Zowel jongens als meiden dansten hier tijdens het carnaval.

In de “Zeroes” is het dansen voor jongens er een beetje af gegaan. De dames van nu zijn allemaal tussen de 10 en de 15 jaar oud. Vanaf 16 jaar mag je doorstromen naar de grote dansgarde van Blaoskoppen Jonkvrouw Fleur Mignon bij de Umdraeyers. Dat is de echte Champions League hoor!

Dansgarde

De dansgarde is een enthousiaste groep meiden die het hele jaar traint met maar één doel: het uitvoeren van de gardedans tijdens de carnavalsperiode. En er wordt hard getraind. De meisjes zijn de jongsten van onze vereniging maar zijn overal bij aanwezig. Ook  mogen zij altijd vooraan lopen als we ergens naar binnen gaan. De dansgarde is het gezicht van de vereniging.

De Blaoskoppen zitten in een luxe positie dat wij er zelfs twee hebben; dansgardes… Een tot zeven, acht jaar, dan ga je naar de groep met wat grotere meiden en als je elf of twaalf bent mag je doorstromen naar de Mimi Cracks.

Daarna kun je, hup, zo de ‘grote ‘dansgarde van de Umdraeyers in als je een echte dame wordt…