Op vrijdag 10 januari jl. zijn Ronald Bruijl en Vorst Jonkheer Ilja Weijers benoemd tot Kanselier van C.V. de Umdraeyers.

Ronald Bruijl

Tijdens het abdicatieprogramma van Vorst Bertie 1e werd geopend met de postume benoeming van Ronald Bruijl, die afgelopen zomer ons helaas is ontvallen, tot Kanselier.

Dit bij besluit van het algemeen bestuur van 18 februari 2019.

Jarenlang was Ronald actief lid van het Senaat, waarvan 7 jaren het gezicht hiervan als een zeer inspirerende voorzitter.
Ronald heeft tevens andere ceremoniële functies bekleed, waaronder als Adjudant van Prins Willem 1e en later Prins Cor 1e.
Daarnaast was Ronald vele jaren actief als lid van diverse disciplines, waaronder de Blaoskoppen.
Vooral ook door zijn grote betrokkenheid achter de schermen kon steeds weer een visitekaartje door De Umdraeyers worden afgegeven.

 

Vorst Jonkheer Ilja Weijers

Vlak voor de daadwerkelijke abdicatie werd ook Vorst Jonkheer, nu dus Kanselier Vorst Jonkheer, Ilja Weijers met deze zelfde eer overladen.

Als actief lid onderdeel uitmakend van het bestuur.
Aanvankelijk jarenlang namens jeugdafdeling de Blaoskoppen, ook als voorzitter hiervan en sinds 2014 als inspirerend voorzitter van de carnavalsvereniging.
In 1990 als Jeugdprins van De Blaoskoppen waarna hij zich ontwikkelde tot een eigentijdse “vader Blaoskop”.
Gevolgd in 2013 met een ander hoogtepunt: 35e Prins van de Umdraeyers.
Mede door zijn jarenlange grote betrokkenheid – ook achter de schermen – in nauwe samenwerking met de andere carnavalsdisciplines is het carnavalsfeest in Leutekum, doorgegroeid tot een bloeiend geheel.

Met deze benoeming zal ook Kanselier Vorst Jonkheer Ilja 1e een ware ambassadeur van onze carnavalsvereniging blijken!