Tijdens de 14e Leutekumse Galazitting kwam er na de presentatie van ZDH Prins Anton 1e nog een verrassing uit de hoge hoed. President Vorst John Brands en bestuurslid van CV de Umdraeyers Bram Huntink zijn beiden benoemd tot Kanselier.

 

President Vorst John Brands
Jarenlang actief lid, initiator van de Leutekumse 11  Kroegetocht en voorzitter van de Kroegetochtcommissie en bovenal President.
Als President gaat hij de Prins van de Umdraeyers met zijn gevolg al jaren voor en door zijn lovende woorden voelen alle Leutekummers zich thuis bij De Umdraeyers. Hij is de verbinder van alle carnavalsverenigingen in Leutekum.

Zijn persoonlijk hoogtepunt is toch wel Prins van de Umdraeyers, Stadsprins van Leutekum in 2008, met zijn leus: “Dweilen met alle kranen open”.

 

Bram Huntink
Jarenlang actief binnen de Blaoskoppen en lid van het bestuur, waarvan laatstelijk als vice-voorzitter. Als drijvende kracht op een onnavolgbare wijze regisseur van vele activiteiten. Niet op de voorgrond tredend, maar fungerend als fundament voor onze carnavalsvereniging. Zijn rollen als adjudant bij Prins Bouke 1e in 2018, Prins Ilja 1e in 2013 en Prins Jef 1e in 1995, zijn niet onopgemerkt gebleven.

Gedegen, zonder poeha maar met allure bijdragend aan het visitekaartje van C.V. De Umdraeyers.

Leden van Verdienste
Maar daar hield het niet op, daags na de Galazitting, op zondag 15 januari werden nog drie échte verenigingsmensen in het zonnetje gezet.

 

Tijdens de Pronkzitting van C.V. de Blaoskoppen, waar HDH Prinses Rose 1e als 39ste Jeugdhoogheid werd gepresenteerd, werd Ester Wagner benoemd tot Lid van Verdienste. Dit mede door haar tomeloze en jarenlange inzet als begeleider bij de Blaoskoppen en bestuurder. Na een eerste periode in het bestuur van C.V. de Umdraeyers heeft ze sinds 2022 opnieuw plaats genomen aan de bestuurstafel.

Tijdens het Leutekums Oud & Nieuw, het intieme afsluitende evenement van het weekend in de Reinhal, waar teruggekeken werd met oud (Vorst Henk 2e en gevolg) en vooruit gekeken werd met nieuw (ZDH Prins Anton 1e en gevolg en HDH Prinses Rose 1e en gevolg), werden twee dames naar voren gehaald die vooral achter de schermen actief zijn. Angelique van Zomeren en Debby Weijers – van Zomeren werden beiden benoemd tot Lid van Verdienste.

 

Angelique, jarenlang actief lid van onze carnavalsvereniging en de Blaoskoppen, is onopvallend aanwezig, maar opvallend door haar bijdrage als kamenierster aan de uitstraling van vele Hoogheden, zijn gevolg, maar ook alle functionarissen van de vele disciplines.

 

Debby, ook al jarenlang actief lid van onze carnavalsvereniging en de Blaoskoppen. Haar tomeloze inzet voor met name de dansgarde van de jeugd van onze carnavalsvereniging, de Blaoskoppen, én het zijn van huiskapster en visagist van vele pages en Prinsessen, naast haar ondersteuning aan de kamenierster, daar waar gewenst en waar nodig.

En niet geheel onbelangrijk, de stille drijvende kracht achter de voorzitter van C.V. De Umdraeyers.

C.V. de Umdraeyers bestaat uit meer dan alleen een Prins en zijn gevolg en C.V. de Blaoskoppen meer dan alleen uit de Jeughoogheid en gevolg.
Het zijn de mensen, veelal achter de schermen, die de vereniging kracht geven en zo mooi maken en daarmee bijdragen aan een fantastisch carnaval. Elk jaar weer.

Als vereniging zijn we daarom ook enorm trots dat we deze vrijwilligers op deze manier kunnen bedanken voor hun inzet. Vanuit deze plek nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie benoeming!