Nedcon Lounge Stadion De Vijverberg Doetinchem, zondag 15 januari 2023

Op zondag 15 januari 2023 heeft het productieteam van De Blaoskoppen, de jeugdafdeling van carnavalsvereniging De Umdraeyers, de 39ste Jeugdhoogheid gepresenteerd. HDH Prinses Rose 1e zal dit jaar de Blaoskoppen voorgaan in het feestgedruis.

vlnr: Jessy, Lianne, HDH Prinses Rose 1e, Jip en Jesse.

Als presentatie act werd er een magische avontuur met elfjes gepresenteerd waarin een magische boom zijn geheim moest onthullen maar dat niet kon zonder de hulp van mensenkinderen.

En daar in die magische wereld ontstond een avontuur voor Rose Lenting die tevoorschijn kwam op het podium in de Business Club. Ook bij deze Blaoskoppen Hoogheid is het carnaval met de paplepel ingegoten. Als klein meisje danste deze dame al bij de Dansgarde van de Blaoskoppen. Voorbereiding op de functie als Hoogheid heeft Prinses Rose kunnen afkijken bij haar moeder, Angelique Lenting, die in 1999 Prinses van de Blaoskoppen was.

Prinses Rose heeft als motto: Knallen maar!!! En dat gaat deze dame zeker doen met als punt uit de proclamatie: “Stop met pesten en klieren, carnaval is het leukste ding om SAMEN te vieren. Dit 41ste jaar van de Blaoskoppen gaan we zeker samen vieren na twee coronajaren! In haar Proclamatie staat voornamelijk het samen plezier maken centraal.

Dit carnaval wordt Prinses Rose bijgestaan door haar Adjudanten Jesse en Jip. De Pages zijn haar beste maatjes Lianne en Jessy.

De middag werd afgetrapt door Mario van de Pavert en Danielle de Wilde met een bijzondere act. Een optreden van Poppentheater de Betoverende Elfenprinses en een uitdagende challenge van TikTok Tovenaar Bouke Wensink maakten de aanloop naar de presentatie-act nog spannender. De presentatie-act was een kleurrijk avontuur technisch uitgewerkt door Ennio Brands. Verder waren er diverse optredens van de Mimi Cracks en Dansgarde en verdere omlijsting werd verzorgd door Theo Schennink en de ingevlogen bijzondere elfjes.

Naast een volle zaal waren ook afvaardigingen van de Zusterverenigingen De Lollige Snuiters (Wehl), de Snuutjes (Dichteren), de jeugdafdeling van D’Olde-Waskupen (’s-Heerenberg) en de Stadsprins van de Umdraeyers aanwezig.