Stichting Carnaval Leutekum is in het leven geroepen ter bevordering van de carnavalsactiviteiten in Doetinchem. Maar wat doet deze stichting nu precies? Een veel gehoorde vraag.

Stichting Carnaval Leutekum is met name verantwoordelijk voor de Leutekumse Galazitting in Schouwburg Amphion en de activiteiten in en rond de Spiegeltent op het Simonsplein. Het bestuur bestaat uit Kanselier Vorst Jonkheer Ilja Weijers, Ferry Nahon, Jordi Doornebosch, Patrick Berendsen, Niels Mulling en Cathy Bouwens.

In samenwerking met De Umdraeyers en de vele vrijwilligers zorgen zij verder voor onder andere de logistieke organisatie en de daarbij aangesloten activiteiten. Stichting en vereniging hebben nauw contact en trekken gezamenlijk op om carnaval in Leutekum te bevorderen, te stimuleren en uit te dragen.

Professionaliteit en uitstraling

De Stichting draagt verder bij aan de verdere professionalisering van de carnavalsvereniging. Een voorbeeld: de vlaggen die je rondom de dolle dagen op veel plekken tegenkomt en de route van de optocht sieren, waren aan vervanging toe. De Stichting heeft hiervoor een financiële bijdrage geleverd. Tevens is in 2015, ter gelegenheid van het 33-jarig bestaan aan De Blaoskoppen een nieuw Prinsenpak geschonken. Een prachtig gebaar waar de jeugdcarnavalsvereniging erg dankbaar voor is.

Samenvattend: stichting, vereniging en jij als carnavalist werken er hard aan van carnaval in Leutekum een steeds beter en mooier feest te maken.

Organisatie

Om ieder jaar een geweldig carnaval neer te zetten, is een behoorlijke organisatie nodig. Niet alleen wordt er maanden van tevoren nagedacht over de logistieke organisatie en de invullin van het programma, er gaan ook aardig wat uurtjes zitten in het neerzetten van Spiegeltent, tevens Residentie van De Umdraeyers. Hiervoor zijn heel wat vrijwilligers nodig. Heb je vragen, tips of wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan op de contactpagina!