Tijdens de elfde Leutekumse galazitting, in Schouwburg Amphion, is Bouke Wensink gepresenteerd als 40e Prins van De Umdraeyers en tevens Stadsprins van Leutekum. Onder de naam Prins Bouke 1e gaat hij regeren met de leus: Leutekum: Lach, Leef & Geniet! Met deze leus verwijst hij naar zijn levensmotto en zijn werk bij Elver.

Het gevolg
Het gevolg van Prins Bouke 1e bestaat uit de Adjudanten Bram Huntink, goede vriend en mede fervent carnavalist, en beste vriend en zwager Jolmer Bergsma. De Pages zijn schoonzus Wendel Bergsma en goede vriendin Berna Bloemenkamp.

Galapronkzitting
Circa 700 belangstellenden waren getuige van optredens van onder andere Die Maiers, Django Wagner, Van Velzen Band, DJ Jean & MC Maron, ‘Helene Fisher’, Bob Visser en Pim Leeflang en de Dansgarde van De Umdreayers. “Ook zeker noemenswaardig was de opkomstact waarin ik onder een mega jurk van Alma Niëto achter mijn favoriete stuk achter de bar werd gepresenteerd”, aldus Prins Bouke 1e.

Carnaval en Korfbal in het bloed
Prins Bouke 1e is al 25 jaar spelend lid van Korfbalvereniging Olympus ’58, dat dit jaar maar liefst 60 jaar bestaat. Sinds 2004 heeft hij het spelen van zijn favoriete spelletje kunnen combineren met het vieren van carnaval in Leutekum. Zelf is hij een van de gangmakers van carnavals- en vriendengroep de Zoepstengels. Hij wil dan ook iedereen oproepen om samen met hem en zijn gevolg het elfde jaar van carnaval in de Spiegeltent in Leutekum te komen beleven!