Leutekum, Doetinchem 12 januari 2019

Bertie Volkers gepresenteerd als 41e prins van  Carnavalsvereniging De Umdraeyers en 41eStadsprins van Leutekum.

Op zaterdagavond 12 januari 2019 is in een volledig uitverkocht Gala-avond in Schouwburg Amphion de 41e Prins van De Umdraeyers en daarmee 41e Stadsprins van Leutekum gepresenteerd. In een spectaculaire en verrassende onthullig verscheen de nieuwe prins voor ruim 750 gasten. Als fervent carnavallist gaat de nieuwe prins regeren onder de naam Prins Bertie de 1e met zijn leus: ’t geet pas goed, a’j ’t samen doet. Daarmee geeft hij aan het carnavalsfeest te willen vieren, samen met alle carnavallisten van Leutekum.

Bertie Volkers is 57 jaar, geboren en getogen Doetinchemmer. Hij is met het carnaval groot geworden. Ooit Prins geweest bij de Vrolijke Pavers en samen met zijn vader veel uren aan het carnaval besteedt. Zo is hij ook fanatiek betrokken bij carnavalsgezelschap De Dolle Eend. Bertie is werkzaam op Scholengemeenschap Harreveld en woont samen met vriendin Karine en jongste dochter Larena. De andere drie kinderen Daniël, Roel en Jacyntha zijn inmiddels uitgevlogen.

Zijn gevolg bestaat uit de adjudanten Bart Siebelink, goede buurman en carnavalsvriend en werkzaam als webdesigner en Roel, zijn jongste zoon, fanatiek rugbyspeler en werkzaam in de audio-/visuele techniek. Zijn mooie pages zijn de dochters Jacyntha, verpleegkundige en begeleidster van de dansgarde en Larena die sportmanagement studeert en danst bij de dansgarde.

De gala-avond in Schouwburg Amphion was binnen 10 minuten volledig uitverkocht. Ruim 750 bezoekers hebben opnieuw kunnen genieten van een spectaculaire avond vol optredens van bijvoorbeeld Maan, bekend van The Voice of Holland 2016, Jeroen van de Boom (niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie) en Samantha Steenwijk (winnares van The Voice of Holland 2018, waarbij de rode draad met carnavalseske intermezzo’s zorgde voor opnieuw een avondvullend, zeer hoog gewaardeerd programma.