De Leutekumse XIKroegetocht is er voor iedereen, zelfs voor niet carnavalisten. Er is een wedstrijdcategorie, waarin kan worden deelgenomen door maximaal 22 teams, elke (sport)vereniging, bedrijf of kroeg mag een team afvaardigen. Die teams bestaan uit twee personen die met een touw aan elkaar zijn verbonden en de tocht (rennen) op klompen. Bovendien zorgt elk team voor drie begeleiders, bedoeld om hen te ondersteunen tijdens het afleggen van de tocht, de doorgang vrij te houden en de horecagelegenheid begaanbaar te maken.houden.

De 11 deelnemende kroegen worden bezocht volgens een vooraf vastgestelde route. In iedere kroeg wordt een consumptie gedronken en betaald (met als beloning een stempel van de kroeg op de deelnemerskaart), en een korte opdracht uitgevoerd. Met die opdracht zijn straf of bonusseconden te verdien. Deze worden opgeteld dan wel afgetrokken bij/van de tijd die nodig was om de tocht te lopen.

Prijs

De winnaar wordt later die middag gehuldigd. Eeuwige roem is uiteraard de grootste prijs, maar behalve dat krijgt het winnende team 44 munten.

Wil je je inschrijven als team, doe dit dan hier!