Niet iedere deelnemer zal de ambitie hebben de tocht zo snel mogelijk te volbrengen. Daarom is er gelegenheid de 11 kroegen in eigen tempo te bezoeken. De enige regel is dat dit moet gebeuren tussen 11.11 en 17.11 uur. Elf stempels van alle deelnemende kroegen zijn nodig om aan het eind de XIKroegetocht onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Uiteraard staan hierbij plezier, gezelligheid en heel veel beleving voorop!

Recreanten hoeven de tocht niet te lopen op klompen en ook niet als tweetal. Begeleiders zijn dus ook niet nodig. Bovendien kunnen zij beginnen bij elke willekeurige kroeg en hoeven er geen opdrachten te worden uitgevoerd. Voor hen geldt natuurlijk wel dat de 11 deelnemende kroegen moeten worden bezocht, dat er een consumptie moet worden besteld en dat de stempel op de kaart gezet moet worden. De bijbehorende onderscheiding wordt uitgereikt in het cafe waar de laatste stempel wordt gezet.

Vroege Vogel onderscheiding

Net als vorig jaar hebben we ook weer de vroege vogel onderscheiding. De eerste 111 deelnemers die voor 12.11 een stempelkaart met 4 stempels op een rij bij de wedstrijdwagen kunnen laten zien ontvangen deze vroege vogel onderscheiding. Door de beperkte oplage is dit een unieke en bijzondere onderscheiding.