Carnaval Leutekum 2023 vindt plaats van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 februari. Op vrijdag trappen we samen informeel af en heeft de jeugd het voor het zeggen in de Spiegeltent. Op zaterdagmorgen is in het Gemeentehuis de formele start door middel van de overdracht van de Stadssleutel aan de Stadsprins van Leutekum.

Onderstaand programma is in grote lijnen compleet.
Het volledige programma zal binnenkort op de website en in de app worden geupdate.

Vrijdag 17 februari

Overdag een volle Spiegeltent tijdens het basisscholencarnaval.
Vanaf 20.11 uur kun je in de kleine tent je munten aanschaffen en je entreekaarten omwisselen voor bandjes.

Zaterdag 18 februari

We beginnen met de overdracht van de Stadssleutel in het Gemeentehuis. Vanaf 11.41 uur staat alles in het teken van de optocht, die start op de Bevrijdingsstraat. Inschrijven is in sommige categorieën nog mogelijk. Rond de klok van 17.00 uur is de prijsuitreiking in de kleine Spiegeltent. Uiteraard kun je ook terecht in de kroegen in het centrum. Vanaf 20.00 uur is de Spiegeltent weer geopend.

Zondag 19 februari

In de Paskerk is zondagochtend een Carnavalsmis. In de middag is in de Spiegeltent het woord aan de Blaoskoppen. Ook in de kroegen is volop bedrijvigheid. Zo vind je bij Eetcafé Jansende Oud-adjudanten met hun eigen interpretatie van een carnavalsborrel en is het bij Paddy’s Pub goed toeven met carnavalsnummers van weleer met de Leutekum Ladies. De Spiegeltent is ’s avonds weer geopend vanaf 20.00 uur.

Maandag 20 februari

De 13e editie van de Leutekumse XIKroegetocht! Vanaf 11.11 uur in de binnenstad met diverse acts vanaf het hoofdpodium op het Simonsplein en op straat. Tussen de vele recreanten zie je hier en daar voorbij rennende deelnemers, zij doen mee aan de wedstrijd. Alle deelnemende kroegen zijn geopend. Vanaf 20.00 uur kun je weer terecht in de Spiegeltent.

Dinsdag 21 februari

Hierover later meer informatie.

Woensdag 22 februari

Askruisje halen tijdens de dienst in de Paskerk en Haringhappen bij Reserva.

Op zaterdagmiddag, zondagmiddag en dinsdagmiddag is de Spiegeltent vrij toegankelijk. Op de andere momenten heb je kaarten nodig. Die kun je bestellen via deze link.