Amphion Doetinchem
Op zaterdag 11 januari 2020 hebben De Blaoskoppen, de jeugdafdeling van carnavalsvereniging De Umdraeyers, de 38ste Jeugdprinses gepresenteerd. 

Als presentatie act werd er een spannend raadsel gepresenteerd door Jonkheer Martijn Pietersen waarin Lilly van Londen tevoorschijn kwam op het podium in de Amphion. Prinses Lilly van Londen is 11 jaren jong en zit op dit moment nog in groep 8 van Montessorischool De Pas. “Eigenlijk ben ik als carnavalist geboren, meldt onze Prinses Lilly de 1ste. Als kleine Blaoskop mocht ik al met oma Leentje, mijn moeder en tante Trudie samen met de Leutekum Ladies mee in de optocht. Mijn vader viert al jaren carnaval met zijn vrienden, de Poepoe’s. Heel veel leut en gezelligheid dus!” 

Prinses Lilly de 1ste heeft als motto: Blaoskoppen: Hop hop gas erop! En deze dame gaat zeker het gas erop houden met als punt uit de proclamatie: “Met carnaval is niets normaal, dus maken wij op het Simonsplein een hoop kabaal”. 

Dit carnaval wordt Prinses Lilly bijgestaan door haar Adjudanten Gijs Wanders en Theun Boumans. De Pages zijn haar beste vriendinnen Melike Simsek en Sofie van Dongeren. 

Als hoofd act was er een optreden van Marco Royal met zijn interactieve “Mega Magic Goochelshow” waarin veel werd gelachen en vooral veel werd gegoocheld. Verder waren er diverse optredens van Dansgardes en de presentatie club. 

Naast een volle zaal waren ook afvaardigingen van de Zusterverenigingen De Waskupen uit ’s- Heerenberg, De Lollige Snuiters (Wehl), de Snuutjes vanuit Dichteren en de Umdraeyers aanwezig.