Senaat / Raad van Elf

Senaat / Raad van Elf 2017-11-10T13:52:05+00:00

Het Senaat vormt de ruggengraat van de vereniging. Het Senaat bestaat louter uit mannen en is vrijwel het hele jaar op de achtergrond in de weer. Hun takenpakket is dan ook veelomvattend, zo zijn ze verantwoordelijk voor de prinsenwagen, voor het onderhoud aan de Reinhal, voor de podiumbouw, voor het gereed maken van Leutje en heel veel overige hand- en spandiensten indien die nodig zijn.

Uit Het Senaat wordt de Raad van Elf gevormd. Het Senaat kan namelijk uit meer dan 11 personen bestaan, maar voor de Raad van Elf zijn er uiteraard maar 11 mogelijk. De samenstelling hiervan kan wisselen, zo hebben we op de 11e van de 11e, wanneer de Raad van Elf een van haar belangrijkste taken vervuld, dan wordt namelijk de nieuwe Prins Carnaval gekozen, eigenlijk 12 raadsleden nodig. Dit komt omdat de Voorzitter van de Raad van Elf volgens het protocol niet mee mag stemmen. Die avond maakt de voorzitter dus geen deel uit van de Raad van Elf.

De Raad van Elf maakt onderdeel uit van het Groot Gevolg en zal vanaf het moment dat de nieuwe Prins Carnaval geïnstalleerd is de Prins en zijn hofhouding bijstaan. De Raad van Elf gaat dan ook vrijwel overal met Prins Carnaval mee.

Ronald Bruil

Geboren: 1963
Lid van het Senaat sinds: 1996
Functie: Voorzitter van het Senaat en Ceremoniemeester

Bijzonderheden:
Een geboren Leutekummer en getrouwd met Gerrie (lid van verdienste) en samen hebben wij 2 kinderen, te weten: Kim en Michael. Mijn hobby’s zijn uiteraard carnaval en voetbal kijken.

Nicholas Zaaijer

Geboren: 1984
Lid van het Senaat sinds: 2007
Functie: Vice-Voorzitter van het Senaat

Bijzonderheden:
Viert carnaval vanaf zijn geboorte. Is al vanaf 1991 actief voor de vereniging. Was in 1997 adjudant bij Prinses Claudia 1e van de Blaoskoppen. Vanaf 1998 werkzaam als begeleider van de Blaoskoppen. Besloot in 2007 om zich aan te melden bij het senaat om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Mark Garretsen

Geboren: 1982
Lid van het Senaat sinds: 2009

Bijzonderheden:
Sinds een paar jaar lid van De Umdraeyers, maar viert al carnaval van jongs af aan. Eerst in Kilder, de laatste jaren vooral in Leutekum. Bij het senaat gegaan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In 2005 met een paar vrienden carnavalsgroep De Zoepstengels opgericht. En groot fan van De Graafschap.

Nico Garretsen

Geboren: 1983
Lid van het Senaat sinds: 2009

Bijzonderheden:
Sinds enkele jaren lid van De Umdraeyers, dankzij Vorst Cor Peitsman. Met een aantal vrienden onder het bewind van Prins Cor carnavalsgroep De Zoepstengels gaan vormen. Viert al carnaval al vanaf zijn geboorte, eerst in Kilder bij De Dolbotters en nu in Leutekum.

Ennio Brands

Geboren: 1985
Lid van het Senaat sinds: 2009

Bijzonderheden:
Tijdens de regeerperiode van vader (Prins John 1e) lid geworden van De Umdraeyers. Via vriendin jonkvrouwe Kim Bruijl en haar familie meer betrokken geraakt bij de vereniging. Sinds 2009 begeleider bij de Blaoskoppen, lid van het Senaat en tevens lid van de Leutekumse XIKroegetocht Commissie.

Eugene Aagten

Geboren: 1964
Lid van het Senaat sinds: 2010
Functie: Chaufeur prinsenwagen C.V. De Umdraeyers

Bijzonderheden:
Sinds 1994 lid van de Umdraeyers. Ik heb jaren muziek gemaakt in de Hofkapel en dat heeft de liefde voor de vereniging alleen maar vergroot! Mede daardoor ben ik verliefd geworden op de koe en voel me vereerd die te mogen rijden. Dit alles heeft mij er toe gebracht ook tot het exceptionele Senaat toe te treden. Een fantastisch stel Carnavalsfanaten in een strak pak die een poging doen het carnaval zeer positief te doen laten verlopen. ALAAF.

Albert te Wildt

Lid van het Senaat sinds: 2013

Kenny Roordink

Lid van het Senaat sinds: 2015

Michael Bruijl

Lid van het Senaat sinds: 2015

Tim Aagten

Lid van het Senaat sinds: 2015

Carnaval Leutekum