Carnaval

is over

-208

dagen

HomeActiviteiten › Carnaval

Programma Carnaval Leutekum 2017

Carnaval Leutekum 2017 vindt plaats van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 februari. Op vrijdag trappen we samen informeel af en heeft de jeugd het voor het zeggen in de Spiegeltent. Op zaterdagmorgen is in het Gemeentehuis de formele start door middel van de overdracht van de Stadssleutel aan Prins Dennis 1e. Hij regeer dit jaar met de leus ‘Met een neut meer leut’.

 

Vrijdag 24 februari
Overdag een volle Spiegeltent tijdens het basisscholencarnaval en in de avonduren doen we lekker ‘Brutaal’, een feest speciaal voor tieners. Vanaf 20.11 uur kun je in de kleine tent je munten aanschaffen en je entreekaarten omwisselen voor bandjes.

 

Zaterdag 25 februari
We beginnen met de overdracht van de Stadssleutel in het Gemeentehuis. Vanaf 13.11 uur staat alles in het teken van de optocht, die start op de Bevrijdingsstraat. Inschrijven is in sommige categorieën nog mogelijk. Rond de klok van 17.00 uur is de prijsuitreiking in de kleinte Spiegeltent. Uiteraard kun je ook terecht in de kroegen in het centrum. Vanaf 19.41 uur is Spiegeltent weer geopend.

 

Zondag 26 februari
In de Paskerk is zondagochtend een Carnavalsmis. In de middag is in de Spiegeltent het woord aan Prinses Nikki 1e. Die middag is het ‘Feest in de tent’ tijdens de Jeugdmiddag van de Blaoskoppen. Ook in de kroegen is volop bedrijvigheid. Ze resideren de A(d)juus bij De Borrel, hebben de Leutekum Ladies brasserie Kroon geannexeerd en kun jij in Merleyn op bezoek bij De Kontebonkers. De Spiegeltent is ’s avonds weer geopend vanaf 19.41 uur.

 

Maandag 27 februari
De negen krijgt de zegen tijdens de negende editie van de Leutekumse XIKroegetocht, vanaf 11.11 uur in de binnenstad. Tussen de vele recreanten zie je hier en daar voorbij rennende deelnemers, zij doen me aan de wedstrijd. Alle deelnemende kroegen en de Spiegeltent zijn geopend. Vanaf 19.41 uur kun je weer terecht in de Spiegeltent.

 

Dinsdag 28 februari
De dag voor de die hards start met de Boerenklompenbruiloft. Buitengewoon ambtenaar van de Boerenburgerlijke Stand wethouden Peter Drenth verbindt wederom een boerenbruidspaar in de wederecht. Inclusief boerenlunch van Meesterbakker Aloys Lurvink en zijn team. ’s Avonds is het tijd voor The Voice of Leutekum. Meedoen mag ook, wie weet win je de felbegeerde trofee.

 

Woensdag 1 maart
Askruisje halen tijdens de dienst in de Paskerk en Haringhappen bij Eetcafé De Gebroeders.

 

Op zaterdagmiddag, zondagmiddag en dinsdagmiddag is de Spiegeltent vrij toegankelijk. Op de andere momenten heb je kaarten nodig. Die kun je bestellen via deze link.

Inschrijven nieuwsbrief

* veplicht

Agenda

Agenda op je smartphone?

Download de app.

iPhone / iPad - Android