Carnaval

Carnaval2019-01-14T21:16:04+00:00

Carnaval Leutekum 2019 vindt plaats van zaterdag 2 tot en met dinsdag 4 maart. Op vrijdag trappen we samen informeel af en heeft de jeugd het voor het zeggen in de Spiegeltent. Op zaterdagmorgen is in het Gemeentehuis de formele start door middel van de overdracht van de Stadssleutel aan de Stadsprins van Leutekum.

Onderstaand programma is in grote lijnen compleet.
Het volledige programma zal binnenkort op de website en in de app worden geupdate.

Vrijdag 1 maart

Overdag een volle Spiegeltent tijdens het basisscholencarnaval.
Vanaf 20.11 uur kun je in de kleine tent je munten aanschaffen en je entreekaarten omwisselen voor bandjes.

Zaterdag 2 maart

We beginnen met de overdracht van de Stadssleutel in het Gemeentehuis. Vanaf 11.41 uur staat alles in het teken van de optocht, die start op de Bevrijdingsstraat. Inschrijven is in sommige categorieën nog mogelijk. Rond de klok van 17.00 uur is de prijsuitreiking in de kleinte Spiegeltent. Uiteraard kun je ook terecht in de kroegen in het centrum. Vanaf 19.41 uur is de Spiegeltent weer geopend.

Zondag 3 maart

In de Paskerk is zondagochtend een Carnavalsmis. In de middag is in de Spiegeltent het woord aan de Blaoskoppen. Ook in de kroegen is volop bedrijvigheid. Zo vind je bij Eetcafé de Gebroeders de Oud-adjudanten met hun eigen interpretatie van een carnavalsborrel en is het bij Paddy’s Pub goed toeven met carnavalsnummers van weleer met de Leutekum Ladies. De Spiegeltent is ’s avonds weer geopend vanaf 19.41 uur.

Maandag 4 maart

De 11e editie van de Leutekumse XIKroegetocht! Deze is niet te missen! Vanaf 11.11 uur in de binnenstad met diverse acts vanaf het hoofdpodium op het Simonsplein en op straat. Tussen de vele recreanten zie je hier en daar voorbij rennende deelnemers, zij doen me aan de wedstrijd. Alle deelnemende kroegen zijn geopend. Vanaf 19.41 uur kun je weer terecht in de Spiegeltent.

Dinsdag 5 maart

De dag voor de die hards start met de Boerenklompenbruiloft. Buitengewoon ambtenaar van de Boerenburgerlijke Stand wethouden Peter Drenth verbindt wederom een boerenbruidspaar in de wederecht. Inclusief boerenlunch van Meesterbakker Aloys Lurvink en zijn team. ’s Avonds is het tijd voor The Voice of Leutekum. Meedoen mag ook, wie weet win je de felbegeerde trofee.

Woensdag 6 maart

Askruisje halen tijdens de dienst in de Paskerk en Haringhappen bij Eetcafé De Gebroeders.

Op zaterdagmiddag, zondagmiddag en dinsdagmiddag is de Spiegeltent vrij toegankelijk. Op de andere momenten heb je kaarten nodig. Die kun je bestellen via deze link.

Carnaval Leutekum