Carnaval

Carnaval2017-11-10T14:19:54+00:00

Carnaval Leutekum 2018 vindt plaats van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 februari. Op vrijdag trappen we samen informeel af en heeft de jeugd het voor het zeggen in de Spiegeltent. Op zaterdagmorgen is in het Gemeentehuis de formele start door middel van de overdracht van de Stadssleutel aan de Stadsprins van Leutekum.

Vrijdag 9 februari

Overdag een volle Spiegeltent tijdens het basisscholencarnaval.
Vanaf 20.11 uur kun je in de kleine tent je munten aanschaffen en je entreekaarten omwisselen voor bandjes.

Zaterdag 10 februari

We beginnen met de overdracht van de Stadssleutel in het Gemeentehuis. Vanaf 13.11 uur staat alles in het teken van de optocht, die start op de Bevrijdingsstraat. Inschrijven is in sommige categorieën nog mogelijk. Rond de klok van 17.00 uur is de prijsuitreiking in de kleinte Spiegeltent. Uiteraard kun je ook terecht in de kroegen in het centrum. Vanaf 19.41 uur is Spiegeltent weer geopend.

Zondag 11 februari

In de Paskerk is zondagochtend een Carnavalsmis. In de middag is in de Spiegeltent het woord aan de Blaoskoppen. Ook in de kroegen is volop bedrijvigheid. De Spiegeltent is ’s avonds weer geopend vanaf 19.41 uur.

Maandag 12 februari

De 10e editie van de Leutekumse XIKroegetocht alweer! Vanaf 11.11 uur in de binnenstad. Tussen de vele recreanten zie je hier en daar voorbij rennende deelnemers, zij doen me aan de wedstrijd. Alle deelnemende kroegen en de Spiegeltent zijn geopend. Vanaf 19.41 uur kun je weer terecht in de Spiegeltent.

Dinsdag 13 februari

De dag voor de die hards start met de Boerenklompenbruiloft. Buitengewoon ambtenaar van de Boerenburgerlijke Stand wethouden Peter Drenth verbindt wederom een boerenbruidspaar in de wederecht. Inclusief boerenlunch van Meesterbakker Aloys Lurvink en zijn team. ’s Avonds is het tijd voor The Voice of Leutekum. Meedoen mag ook, wie weet win je de felbegeerde trofee.

Woensdag 14 februari

Askruisje halen tijdens de dienst in de Paskerk en Haringhappen bij Eetcafé De Gebroeders.

Op zaterdagmiddag, zondagmiddag en dinsdagmiddag is de Spiegeltent vrij toegankelijk. Op de andere momenten heb je kaarten nodig. Die kun je bestellen via deze link.

Carnaval Leutekum